Lipoaspiratia

INSTRUCTIUNI POSTOPERATORII DUPA LIPOASPIRATIE

  Este recomandat sa aveti la dumneavoastra imbracaminte lejera si accesoriile de suport recomandate pentru procedura dumneavoastra.

Postoperator

  Repaosul complet la pat este util pentru cel putin o zi. Dupa o zi ar trebui sa va miscati pentru a asigura o buna circulatie si a evita formarea cheagurilor de sange nedorite.
  Incepeti un masaj bland pe zonele operate dupa a 10-a zi de la interventia chirurgicala. Masati timp de 15 minute pentru fiecare zona de doua ori pe zi, timp de trei saptamani
  Va sfatuim sa limitati activitatile dumneavoastra zilnice. Evitati exercitiile fizice intense timp de 6 saptamani
  Un disconfort moderat este de asteptat in aceasta perioada. In cazul in care aveti dureri nu abuzati de medicamentele prescrise, va rugam sa sunati.
  Accesoriile de sustinere trebuie sa fie purtate 24 de ore pe zi, in primele 2 saptamani dupa operatie. Dupa primele doua saptamani este recomandat ca acestea sa fie purtate in timpul zilei. Dupa acest interval de timp se poate renunta la aceste accesorii pe timpul noptii. E nevoie sa le purtati o perioada de 6 saptamani dupa operatie. Aceste tipuri de accesorii au rolul de a ajuta pielea sa adere la peretele muscular. Amintiti-va ca doriti cel mai bun rezultat posibil.
  In cazul interventiei in zona de sub barbie, maxilar sau brate:

  Incepeti un masaj bland in aceste zone din 10-a zi de la interventia chirurgicala (de doua ori pe zi cate 10 minute). Orice senzatie de „cocoloase’’, de obicei, dispare in cateva saptamani.


In cazul interventiei in zona abdomenului

  Incepeti din a 14-a zi de la interventia chirurgicala sa faceti exercitii simple de intarire a musculaturii. Cresteti progresiv numarului acestora in fiecare zi. Continuati timp de cel putin doua luni.
  Continuati masarea abdomenului timp de 15 minute de doua ori pe zi, timp de cel putin trei luni.
  Este de asteptat ca la nivelul abdomenului sa simti „cocoloase”, „galme”, timp de mai multe luni. Acest lucru este normal.
  Accesoriile de sustinere trebuie sa fie purtate 24 de ore pe zi, in primele 2 saptamani dupa operatie. Dupa primele doua saptamani este recomandat ca acestea sa fie purtate in timpul zilei. Dupa acest interval de timp se poate renunta la aceste accesorii pe timpul noptii. E nevoie sa le purtati o perioada de 6 saptamani dupa operatie.
  In cazul interventiei in zona coapselor

  Incepeti sa faceti exercitii specifice zonei coapselor care sunt foarte eficiente si pentru fese. Acest lucru il puteti face din a 14-a zi de la interventie.