Marire si remodelare buze

INFORMATII GENERALE DESPRE MARIREA SI REMODELAREA BUZELOR

Marirea buzelor - Remodelarea buzelor               

Fie ca vorbim, exprimam un sentiment sau doar zambim, buzele redau starile si trairile noastre si reprezinta un element unic al chipului, o adevarata arma a senzualitatii. Stralucitoare sau mate, cu aspect umed sau opac, subtile sau proeminente, buzele ne definesc frumusetea. Din pacate, odata cu varsta sau din cauza factorilor genetici buzele nu au forma, marimea sau culoarea perfecta pe care ne-o dorim, insa acest lucru se rezolva acum cu usurinta datorita interventiilor de marire sau remodelare a buzelor care pot reda voluptozitatea, echilibrul si tineretea acestora (rejuvenare si revitalizare a buzelor).

Nivelul substantelor naturale ce sunt responsabile de frumusetea tenului precum colagenul, elastina si acidul hialuronic scad odata cu inaintarea in varsta. Mai mult decat atat, odata cu imbatranirea, pielea devine din ce in ce mai vulnerabila si la factorii de mediu precum expunerea la soare, fumatul sau stresul. Efectul nu poate fi decit urmatorul: buzele devin mai subtiri, isi pierd din volum,  conturul devine neclar si apar acele riduri sau zone de piele lasaata in coltul gurii.

Buzele sunt destul de sensibile deoarece stratul exterior al pielii este extrem de subtire, iar odata cu varsta  acest strat se diminueaza din ce in ce mai mult. De asemenea, pe masura ce trece timpul, colturile gurii  se pot lasa in jos, creand impresia de incruntare. Zona in V a buzei superioare, cunoscuta sub denumirea de “arcul lui Cupidon”, incepe sa se aplatizeze, accentuand subtierea buzelor. Buzele isi pierd din volum si apar acele linii verticale / crapaturi inestetice.

Cum poate JUVÉDERM® VOLBELLA® sa ajute la rejuvenarea sau marirea buzelor?

Dezvoltata pe baza tehnologiei unice VYCROSS™, JUVÉDERM® VOLBELLA® este o solutie conceputa special pentru a restabili cu succes volumul buzelor, un volum ce arata si se simte natural. Efectul este instant si de durata. Tehnologia VYCROSS™ confera un echilibru optim intre lanturile scurte si cele lungi de acid hialuronic, produsul final fiind un gel foarte usor, fin, maleabil si in acelasi timp cu un grad de coeziune foarte ridicat. Spre deosebire de alte substante de umplere, JUVÉDERM® VOLBELLA® are un caracter mai putin hidrofil, lucru ce ii permite sa reduca la minim riscul de inflamare a zonei injectate.

JUVÉDERM® VOLBELLA este singurul filler facial pe baza de acid hialuronic, a carui efect a fost dovedit clinic ca dureaza pana la 12 luni dupa un singur tratament. Avand in componenta sa un plus de lidocaina, un anestezic usor, procedura este cat se poate de comfortabila.

JUVÉDERM® VOLBELLA face parte din gama de produse dermatologice de tipul fillerelor faciale (substante de umplere) JUVÉDERM®  . Aceste produse sunt concepute pe baza de acid hialuronic (AH), un polizaharid (zahar) natural ce se gaseste in corpul Dumneavoastra si care in combinatie cu apa ajuta la netezirea liniilor de expresie si a ridurilor faciale, sustine volumul buzelor, al obrajilor si defineste linia maxilarului.

JUVÉDERM® REFINE®este utilizat pentru umplerea liniilor de expresie superficiale, in timp ce JUVÉDERM® FORMA® se foloseste pentru umplerea ridurilor sau a adanciturilor profunde, marirea buzelor si remodelarea obrajilor. JUVÉDERM® ULTRA™ si ULTRA™ XC se utilizeaza pentru liniile de expresie si ridurile cu o profunzime medie, precum si pentru definirea buzelor. JUVÉDERM® ULTRA PLUS™ si ULTRA PLUS™ XC sunt recomandate in cazul ridurilor si adanciturilor medii sau profunde si marirea volumului buzelor. JUVÉDERM® VOLUMA® and VOLUMA® cu lidocaina se folosesc pentru redarea volumului obrajilor si a liniei maxilarului. JUVÉDERM® VOLBELLA®

Inainte de a va decide asupra unuia dintre tratamentele din gama JUVÉDERM® este necesar sa va adresati unui medic specializat si cu experienta in utlizarea acestor produse. Acesta va va face o seire de investigatii asupra istoricului dumneavoastra medical pentru a determina daca sunteti un candidat compatil pentru tratamentul dorit.

Contraindicatii

Gama JUVÉDERM® nu trebuie folosita in urmatoarele situatii:

Pacienti care prezinta alergii severe sau au antecedente de anafilaxie;
Pacienti care sunt alergici la lidocaina sau la bacterii gram-pozitive (G+);
Pacienti cu antecedente de cicatrizare defectuoasa-keloizi
Pacienti care sunt sensibili la Acid Hialuronic;
Paciente care sunt insarcinate sau alapteaza.
Gama JUVÉDERM® nu este aprobata pentru a se utiliza in cazul copiilor, iar siguranta si eficienta produsului JUVÉDERM® VOLBELLA® cu lidocaina nu a fost stabilita la pacientii sub 21 de ani.

Pentru a evita rezultatele nedorite si posibilele complicatii, va rugam sa discutati cu medicul Dumneavoastra urmatoarele aspecte:

• Pacientii care utilizeaza medicamente ce pot prelungi sangerarea, cum ar fi aspirina sau ibuprofenul, pot prezenta risc crescut de invinetire sau sangerare la locul de injectare (ca la orice injectie). Va rugam sa informati medicul Dumneavoastra  inainte de inceperea tratamentului daca utilizati aceste tipuri de substante.

• Daca intentionati sa faceti tratamente cu laser, peeling chimic sau orice alta procedura pe baza de raspuns cutanat activ dupa tratamentul cu JUVÉDERM®  exista riscul de inflamatie a zonei.

• JUVÉDERM®  trebuie utilizat cu precautie la pacientii ce iau tratament cu imunosupresoare deoarece exista un risc crescut de infectie.

• Siguranta utilizarii JUVÉDERM® in timpul sarcinii, pe perioada alaptarii sau la pacientii cu varsta sub 18 ani nu a fost stabilita.

• Siguranta utilizarii JUVÉDERM® la pacientii cu antecedente de cicatrizare excesiva (de exemplu, cicatrici hipertrofice si formatiuni cheloide) si tulburari de pigmentare nu a fost studiat.

In plus, este important sa informati medicul dumneavoastra:

•  Daca aveti o infectie a pielii in zona care trebuie tratata;

•  Daca ati facut recent alte tratamente de suprafata a pielii sau ati utilizat inainte substante de umplere;

• Daca in prezent luati orice medicamente, inclusiv anticoagulante, aspirinp, medicamente non-steroidiene anti-inflamatorii;

• Daca aveti o boala autoimuna, alergii sau antecedente de infectie cu streptococ sau febra reumatica;

• Daca aveti epilepsie, porfirie sau boli de inima;

• Daca sunteti hipersensibil la lidocaina sau alte anestezice locale.

Cum functioneaza JUVEDERM® VOLBELLA®?

JUVEDERM® VOLBELLA® contine, asa cum mentionam anterior, Acid Hialuronic, un zahar ce se gaseste in organism si care ajuta la mentinerea volumului si elasticitatii pielii. Acesta este consumat de catre organism in una sau doua zile si se reface in mod constant. Cu toate acestea, pe masura ce imbatranim, acest mecanism de inlocuire se diminueaza astfel ca nivelul de hidratare si efectul de volum de pe care il da Acidul Hialuronic scade.

De ce JUVEDERM® VOLBELLA® este diferit de alte fillere?

JUVÉDERM® VOLBELLA este singurul filler facial pe baza de acid hialuronic, a carui efect a fost dovedit clinic ca dureaza pana la 12 luni dupa un singur tratament. Acesta este conceput astfel incat sa reduca la minim umflarea, spre deosebire de celelalte fillere, de aceea buzele vor avea un aspect natural, iar vindecarea este rapida, pacientii putand sa isi reia imediat activitatea normala.

   

Reactii adverse

Produsele JUVEDERM® sunt, in general, bine tolerate. Posibilele reactii adverse asociate cu  produsele JUVEDERM® includ inrosire si umflatura la locul de injectare, asociate cu mancarime si durere in zona injectata. Aceste reactii pot sa apara imediat sau sa aiba un efect intarziat si pot dura pana la o saptamana.

Injectarea substantei JUVEDERM VOLBELLA® cu lidocaina in mucoasa buzei poate produce umflaturi si vanatai. Daca aceste reactii persista mai mult de o saptamana sau daca prezentati orice alte efecte secundare ce va ingrijoreaza, va rugam sa va adresati medicului cat de repede posibil.

Alte reactii adverse posibile includ: hematoame, umflaturi, colorare sau decolorare la locul de injectare, precum si un efect slab de umplere. Ca in orice injectare exista si riscul asociat de infectie. Au fost raportate cazuri de leziuni tisulare, abcese, noduli si de hipersensibilitate imediata sau intarziata dupa injectii.

Daca doriti sa apelati la un tratament cu produse JUVEDERM®, adresati-va unui medic cu experienta in utilizarea acestei game de produse si in procesul de injectare. Medicul va stabili daca produsele JUVEDERM® sunt potrivite pentru Dumneavoastra. Pentru orice efecte neasteptate in urma injectarii unui produs JUVEDERM, adresati-va medicului dumneavoastra curant!