Intrebari frecvente

 

Cine este un candidatul  pentru chirurgia plastica?

Cel mai bun candidat pentru chirurgia plastica este persoana cu asteptari realiste si o intelegere a limitarilor impuse de medicina, tehnologie si corpul fiecarui pacient in parte. Profilul ideal are o imagine de sine puternica, bine conturata, motiv pentru care poate urma o procedura de chirurgie plastica, stiind ca schimbarea imaginii poate spori increderea in sine si nu in ultimul rand aspectul estetic. 

Exista o varsta potrivita pentru a face o interventie de chirurgie plastica? 

Nu exista nicio regula generala cu privire la varsta. De fapt, oportunitatea fiecarei proceduri este determinata de la caz la caz, in functie de corpul fiecarui pacient si procesul de imbatranire al acestuia.
Desigur, exista tendinte de varsta pentru anumite proceduri. Face-liftingul, in general, nu se efectueaza pe pacienti sub 30 de ani, insa mini-liftinguri sau proceduri cu laser ar putea fi sugerate in, dar aceasta nu este o regula.
Otoplastia pe de alta parte se poate efectua dupa varsta de 9 ani. 


Care este diferența dintre chirurgia estetica si cea reconstructiva?

Chirurgia plastica, cosmetica este efectuata pentru a imbunatati sau modifica aspectul estetic, in conditiile unei functionari normale a organismului. 
Chirurgia reconstructiva este destinata pentru a corecta o anomalie fizica cauzata de un defect congenital, boala, tumora, trauma fizica sau infectie. 
Scopul chirurgiei reconstructive poate fi pentru a restabili o functie sau a remedia un defect fizic. 

Cat de multa durere va trebui sa suport?

Fiecare interventie chirurgicala implica un nivel diferit de disconfort si necesita diferite metode de anesteziere. In cele mai multe situatii, preferintele pacientului si pragul de durere personal, determina ce tip de anestezie va fi folosit. 
Interventiile chirurgicale minore non-invazive, ar putea implica un anestezic local, in timp ce interventiile mai ample necesita si sedare.

De cat timp am nevoie pentru a ma recupera dupa facelifting?

Durata variaza de la pacient la pacient, insa majoritatea se poate intoarce la locul de munca dupa aproximativ doua saptamani, folosind o baza de machiaj adecvata., iar alte persoane pot sta in repaos o luna. Depinde de nivelul de confort al fiecarei persoane. 


Blefaroplastia?


Blefaroplastia superioara: 1-2 saptamani
Blefaroplastia inferioara: 1 și 1/2 pana la 3 saptamani


Rinoplastia?

Recuperarea dupa rinoplastie dureaza de obicei doua saptamani. 

Marirea sanilor?

De la 5 zile la doua saptamani.

Abdominoplastia? 

Din nou, depinde de la individ la individ, intre 2-3 saptamani. 

Liposuctie? 


De la 5 zile la 2 saptamani.


Reconstructie de san?

Depinde de tipul de reconstructie, dar in medie, 3-6 saptamani.
Implanturile sunt in general mai putin solicitante in ceea ce priveste recuperarea.