BOTOX-antirid

Ridurile sunt expresia plierii repetate a pielii si apar ca urmare a contractiei muschilor. Primele riduri de expresie pot fi vizibile, de obicei, in jurul varstei de 30 de ani. Pe masura trecerii timpului acestea se adancesc, se alungesc si pot fi din ce in ce mai usor remarcate in repaos.

Ridurile de pe chipul nostru sunt de 2 tipuri: statice, adica ridurile formate prin pierderea elasticitatii pielii, scaderea nivelului de hidratare, expunerea prelungita la soare ("ridurile de varsta"), respectiv dinamice, asa-numitele "riduri de expresie.

Stiati ca ridurile pot disparea foarte usor, cu minim de durere si cu rezultate foarte vizibile cu ajutorul tratamentelor cu botox?

Botox-ul ramane cea mai populara procedura nechirurgicala pentru tratamentul ridurilor. Injectiile cu Botox reprezinta un tratament cosmetic pentru tratarea ridurilor fine cat si a celor profunde.

Tratamentele BOTOX

Sunt printre cele mai populare injectii anti – imbatranire din lume. Aceasta pentru ca rezultatele uimitoare pe care le confera dupa tratament conving atat femei, cat si barbati, celebritati sau oameni care pur si simplu isi ingrijesc pielea.

Botox-ul a fost utilizat in tratamente medicale si cosmetice de peste 20 de ani.Toxina botulinica este o proteina naturala produsa de bacteria Clostridium botulinum. Clinica noastra foloseste in tratamentele antirid toxina botulinica de tip A: Botox (Vistabel) si Dysport.

Toxina botulinica poate fi utilizata pentru a trata toate ridurile care sunt rezultatul miscarii normale faciale, respectiv ridurile de expresie. Atunci cand este injectata intr-un muschi specific, rolul acestei toxine este de a intrerupe transmiterea impulsului nervos de la nerv la muschi. Muschii asupra carora actioneaza se relaxeaza. Muschiul nu se mai contracta, iar pielea ramane neteda.

In functie de zona tratata, doza utilizata, si de modul in care se raspunde la tratament, tratamentul se repeta aproximativ la fiecare 3-6 luni.

Dysport actioneaza numai asupra ridurilor dinamice, in special asupra celor din etajul superior al fetei. Cu BOTOX, VISTABEL, Dysport se obtin rezultate foarte bune asupra ridurilor de pe frunte, dintre sprancene, ridurilor "laba gastii", ridurilor de pe gat.

Dupa tratamentul cu BOTOX, VISTABEL, Dysport ridurile de expresie dispar, iar chipul devine mai luminos si mai destins, expresiile negative sunt diminuate, contribuind la cresterea increderii si a imaginii personale.

Comparativ cu alte metode antirid BOTOX, VISTABEL, Dysport  trateaza ridurile prin indepartarea cauzei care le-a produs. Astfel, Dysport intrerupe transmiterea impulsului nervos de la nerv la muschi. Muschii asupra carora actioneaza se relaxeaza. Muschiul nu se mai contracta, iar pielea ramane neteda. 

Metoda de tratament este rapida si nedureroasa. BOTOX, VISTABEL, Dysport este injectat direct si usor in mai multe locuri cu ajutorul unui ac foarte fin, prin punctionarea delicata a muschilor respectivi.

Nu necesita anestezie locala, iar tratamentul nu lasa urme si permite reluarea imediata a activitatilor cotidiene. Tratamentul dureaza intre 15 si 40 de minute. Se poate efectua in orice anotimp. Procedura este rapida, usor de suportat si nedureroasa.

Tratamentul se efectueaza in ambulator si nu este nevoie de pregatire medicala prealabila. Efectul apare la 2-7 zile dupa injectare si se mentine 3-6 luni. Repetarea procedurii poate prelungi efectul pana la aproape 1 an. Rezultatul tratamentului cu BOTOX, VISTABEL, Dysport poate fi amplificat prin asocierea acestuia cu alte metode de inlaturare a ridurilor (peeling chimic sau laser, etc).

 

Recomandari

Botox-ul  nu trebuie administrat femeilor gravide, mamelor care alapteaza iar pacientii cu boli neuromusculare cum ar fi miastenia gravis, sindromul Lambert-Eaton, AML (Lou Gehrig) sau neuropatie motorie nu ar trebui sa foloseasca Botox. Pacientii care sunt alergici la albumina umana (diferit de alergia la ou) nu trebuie sa utilizeze Botox.

Reactii adeverse

Multe dintre reactiile adverse care sunt inregistrate pentru Botox sunt observate atunci cand cantitati mari sunt injectate in scopuri medicale, spre deosebire de cantitattile mici utilizate in scopuri cosmetice. Au fost raportate reactii alergice foarte rare.