Indepartare cearcane

Cercanele sau santurile periorbitale se intind de la coltul interior al ochiului, sub forma unui arc semicircular. Cearcanele pot crea o umbra ce este perceputa ca un semicerc de culoare inchisa, imediat sub ochi. De asemenea creaza o diviziune intre pleoapa inferioara si obraz, fapt ce poate fi perceput ca semn precoce de imbatranire. Pacientii cu cearcane se plang adesea ca ochii le obosesc mai repede si par  mai in varsta decat sunt in realitate. 

In timp, pe masura ce imbatranim se ajunge la pierderea de volum si relaxarea tesutului pleoapei inferioare, ceea ce face umbra mult mai vizibila. De asemenea, uneori,  chiar si la pacientii mai tineri se pot observa aceste semne. 

Cearcanele pot fi corectate chirurgical prin repozitionarea grasimii in pleoapa inferioara, acest tratament devenind destul de popular in randul pacientilor. Multi pacienti prefera o abordare non-invaziva pentru a evita riscurile si complicatiile potentiale ale unei interventii chirurgicale. Tratamentul cu un agent de umplere, cum ar fi Restylane poate oferi unui pacient un rezultat bun, de lunga durata, mai bine de un an. 


CINE ESTE CANDIDATUL PENTRU ATENUAREA CEARCANELOR PRIN TRATAMENTUL CU FILLER?

Pacientii care se plang adesea ca au o privire goala, sau cei ce au cercuri intunecate sub ochi pot beneficia de tratamentul de umplere al pleoapei inferioare. Selectarea pacientilor necesita avizul unui medic expert. Candidatii potriviti au o buna elasticitate a pielii si o grosime adecvata. 

CE ALTCEVA ESTE IMPORTANT SA STITI INAINTE DE TRATAMENT?

1.    In mod surprinzator injectiile de sub ochi nu sunt dureroase. Pacientii sunt de multe ori ingrijorati cu privire la aceasta interventie, dar sunt placut surprinsi 
sa afle ca nu exista practic  niciun disconfort.

2.    O usoara invinetire dupa trataementul de umplere, este fireasca si de obicei si dispare intr-o saptamana. Pacientii sunt sfatuiti sa nu urmeze acest tratament daca au un eveniment important la care trebuie sa fie prezenti.

3.    Pacientii sunt multumiti de tratament, chiar daca rezultatele sunt subtile. 
4.    Cei mai multi pacienti necesita doar o seringa de Restylane, insa pacientii cu cearcane foarte proeminente ar putea avea nevoie de mai multe seringi.
5.    Ca in cazul tuturor tratamentelor de umplere, este esential ca pacientii sa evite aspirina, ibuprofenul, sau orice alt medicament/ supliment ce poate interfera.