Labioplastia

Labioplastia este o procedura conceputa pentru a sculpta structurile vaginale externe  prin reducerea si/sau remodelarea labiilor lungi sau inegale. Nasterea, procesul de imbatranire, precum si efectele gravitatiei, pot eroda frumusetea organelor genitale feminine, inclusiv a labiilor mici si a perineului. Acestea pot interfera in timp cu excitarea si pot cauza o jena. Totodata purtarea anumitor articole de imbracaminte ar putea deveni  incomoda. 
De-a lungul timpului, labiile mari se pot relaxa, iar perineul poate prezenta urme de cicatrizare de la o epiziotomie sau alte taieturi efectuate in timpul nasterii. 
Se efectueaza ambulatoriu.

 

Care sunt riscurile unei asemenea proceduri?

Riscurile chirurgicale sunt extrem de rare, observate la mai putin de 1% din paciente. Complicatiile pot include infectia, sangerare, cicatrici si leziuni ale nervilor. Riscurile implicate de sarcina si nastere sunt semnificativ mai mari, fata de cele comportate de o labioplastie efectuata de un chirurg experimentat. 

Voi avea cicatrice dupa labioplastie?

Orice incizie pe corp va lasa o forma de cicatrice. Cele labiale insa, tind sa fie minime intrucat inciziile sunt mici, tesutul este subtire, bine irigat sangvin.