Epilare definitiva cu laser Alexandrite

DESPRE LASERUL ALEXANDRITE:

Epilarea definitiva – un must-have al frumusetii de astazi.
Laserul Alexandrite s-a dovedit cea mai eficienta metoda de epilare in studii publicate in reviste de specialitate, comparativ cu laserul Nd:YAG, cu IPL, sau cu electroliza.

Dintre toate sistemele de epilare bazate pe emisia de fascicule laser, dispozitivele Alexandrite au castigat increderea specialistilor si cea mai mare cota de piata. Popularitatea acestui tip de laser este bazata pe lungimea de unda de 755 nm, care livreaza un nivel de energie per puls la nivelul radacinii firului de par incomparabil cu laserele concurente.

Laserul Alexandrite este considerat in prezent, cel mai rapid si eficient dispozitiv de indepartare a parului nedorit, fiind util in tratarea pacientilor cu tegument deschis la culoare (fototip cutanat I-III, conform clasificarii Fitzpatrick). Spre deosebire de alte dispozitive pentru epilare, laserul Alexandrite este eficient si in cazul firelor de par mai subtiri, putin pigmentate, cum ar fi cele de la nivel facial, fiind utilizat in prezent cu succes in cele mai mari clinici de specialitate din lume. 
Studiile clinice efectuate in Statele Unite ale Americii evidentiaza neta superioritate a laserului Alexandrite asupra altor metode de epilare bazate pe energie luminoasa, fiind considerat in prezent "state-of-the-art" in domeniul epilarii definitive. 

 

 

CARE SUNT PRINCIPALELE ASTEPTARI DE LA UN DISPOZITIV MODERN DE INDEPARTARE A PARULUI?

- Rapid si puternic: trebuie sa fie suficient de puternic pentru a asigura eliminarea efectiva a firelor de par, permanenta sau pe termen lung, fiind in acelasi timp suficient de rapid incat sa faca acest lucru intr-un mod economic. Tehnologia laserului Alexandrite ofera atat o frecventa inalta a ratei de repetitie a pulsului cat si o durata variabila a impulsului, pentru a asigura o mai mare variabilitate in tratamentul pacientilor. Aceste caracteristici fac din laserul Alexandrite unul dintre cele mai cautate dispozitive in marile centre estetice din lume.
- Compact ?i fiabil: multi pacienti au experimentat in ultimii ani avantajele indepartarii nedureroase, rapide si eficiente a firelor de par cu laser. Dintre metodele disponibile in prezent, dispozitivele bazate pe laser Alexandrite s-au dovedit a fi cele mai fiabile, sigure si in acelasi timp, usor de utilizat.

CARE SUNT AVANTAJELE EPILARII DEFINITIVE CU LASER ALEXANDRITE?

- o rata foarte buna de penetrare a pielii, comparativ cu alte metode de epilare.
- eficienta net superioara celorlate dispozitive existente pe piata asupra firelor de par fine, subtiri, cum ar fi cele cu localizare faciala, fiind utilizata pentru toate tipurile de par, din toate zonele corpului.
- mai putina durere si discomfort comparativ cu alte metode de epilare.
- metoda ideala de epilare pentru persoanele cu fototip cutanat I si II, respectiv persoanele cu piele deschisa la culoare.
- este cel mai rapid tip de laser cunoscut, fiind util in tratarea suprafetelor extinse (membre inferioare, spate).

CARE SUNT CONTRAINDICATIILE EPILARII CU LASER ALEXANDRITE?

- ca si in cazul altor metode de epilare definitiva, contraindicatiile sunt reprezentate de diverse boli fotosensibile (ex. lupus eritematos), tatuaje sau afectiuni dermatologice ale tegumentului care urmeaza a fi tratat.
- consumul recent al unor medicamente fotosensibile (ex. Roaccutane, Tetraciclina, Doxiciclina).
- expunerea recenta la ultraviolete (soare, solar), respectiv pielea bronzata.
- tratamente recente de exfoliere a tegumentului care urmeaza a fi tratat (utilizarea retinoizilor topici, ex. Retin-A, peeling-uri chimice recente).
- nevii pigmentari (si, implicit, pilozitatea aferenta) nu vor fi niciodata tratati.

CARE SUNT EFECTELE SECUNDARE ALE INDEPARTARII PARULUI CU LASER ALEXANDRITE?

- roseata, disconfortul usor, senzatia de caldura locala care pot fi resimtite in cazul tipurilor de piele sensibila, sunt normale si tranzitorii.
- in cazul pielii inchise la culoare sau bronzate, poate determina modificari de pigmentare ale pielii (hipo-, hiperpigmentari), care sunt insa tranzitorii.
- aceste dispozitive trebuie utilizate de practicieni calificati si instruiti, dupa o consultatie medicala competenta prealabila. Daca sunt utilizate in mod necorespunzator, pot determina efecte secundare grave, cum ar fi cicatrici hipertrofice, cheloizi, leziuni ale retinei.

DE CATE SESIUNI AM NEVOIE PENTRU A SCAPA DE PARUL NEDORIT?

- cunoscut fiind faptul ca parul creste in mai multe etape (anagen, catagen, telogen), radiatia luminoasa afectand doar foliculii aflati in faza de crestere activa, sunt necesare mai multe sedinte pentru a distruge firele de par aflate in toate stadiile de crestere.
- numarul de sesiuni depinde de diversi parametri individuali, cum ar fi varsta, greutatea, sexul pacientului, statusul hormonal, eventualele tratamente medicamentoase, zona corpului care urmeaza a fi tratata, stiut fiind faptul, ca fiecare regiune a corpului dispune de un ciclu specific de crestere al firelor de par, de culoarea pielii, de grosimea si culoarea firelor de par. Astfel sunt necesare, in medie, intre 5 si 10 sedinte.
- tratarea anumitor zone (ex. regiunea faciala a barbatilor) sau tratarea pielii mai inchise la culoare poate necesita un numar mai mare de sedinte.

CARE ESTE INTERVALUL DE TIMP DINTRE SESIUNILE DE EPILARE?

- sedintele de epilare definitiva se efectueaza la interval de 4-12 saptamani, in functie de zona tratata si de durata ciclului firelor de par din zona respectiva (de exemplu, zona faciala necesita tratamente mai frecvente, la aproximativ 4 saptamani interval, in timp ce membrele inferioare necesita tratamente mai putin frecvente).

GENERATIA “FACEBOOK” SI EPILAREA DEFINITIVA

Jurnalele dermatologice au publicat recent rezultatele unui studiu demografic referitor la persoanele care cauta in mod activ informatii despre epilarea definitiva. Conform acestui studiu, un procent de 61 % din aceste persoane aveau varsta cuprinsa intre 18 si 29 ani, comparativ cu anul 2009 cand procentul era de doar 43%. Aceasta crestere poate semnifica pe de o parte faptul ca evolutia economica din ultimul an a afectat mai putin generatia tanara (mai putin susceptibila de a avea copii sau credite ipotecare multiple), dar si faptul ca tanara generatie a devenit mai sensibila decat in trecut la presiunile de “a arata bine”.
Pe de alta parte, suntem programati din nastere sa ne dorim un aspect exterior placut, sa ne dorim sa fim frumosi. Orice individ, indiferent de varsta, pune accent pe imagine si aceasta fascinatie pentru frumusete sta la baza dezvoltarii industriei esteticii din intreaga lume. Daca in ziua de astazi absenta pilozitatii este echivalenta cu frumusetea, atractia exercitata asupra celor din jur, industria medicinei estetice, aflata in continua dezvoltare, este capabila sa ofere elixirul increderii in sine.