Leziuni vasculare ND-YAG

Tratamentul cu laser
Rozacee
Venele faciale
Cicatrici
Riduri periorbitale 
Pete de vin
Hemangioame
Angioame

Ce este laserul pulsat?

Laserul  pulsat a fost conceput pentru a elimina leziuni vasculare benigne.

Laserul ofera o explozie intens pulsata la nivelul pielii. Lumina este special absorbita de vasele de sange din derm. Aceste vase de sange sunt coagulate si apoi reabsorbite de organism in timpul procesului de vindecare naturala.

Tratamentul este sigur?


Da. De fapt, tratamentul cu laser pulsat este atat de sigur ca a fost folosit cu succes pentru tratarea petelor de vin de inclusiv la sugari si copiii mici.

Efectele secundare pot include o usoara roseata si/sau umflaturi in zona tratata. Acestea sunt tranzitorii si de obicei nu dureaza mai mult de cateva zile. Efecte secundare permanente, cum ar fi cicatricile sunt rare.


Tratament


Tratamentele PDL, de obicei dureaza doar cateva minute și se efectueaza în timpul unei vizite la clinica, ambulatoriu. Nu este necesara anestezia, ca aparatul produce un spray rece chiar inainte de pulsare , diminuand senzatia de durere. Cei mai multi pacienti de obicei au nevoie de  1-3 tratamente. Pacientii cu pete de vin, hemangioame si rozacee extinse pot avea nevoie de mai multe tratamente. Imbunatatirea aspectului cicatricilor rosii, cicatricilor hipertrofice sau cheloide poate avea un numar variabil de tratamente. Ca si in orice alt tratament, poate sa reapara.


Efecte Secundare


Efectele secundare sunt în general minime. Cel mai frecvent efect secundar este echimoza. Cu V-Beam pot fi minimizate sau chiar eliminate. Alte reactii adverse frecvente includ modificari pigmentare temporare, de obicei, cu o durată de cateva saptamani. 

Ingrijire

Ingrijirea pielii dupa procedura este simpla. Un hidratant, cum ar fi Aquaphor unguent sau  Jelly, aplicat de 2-3 ori pe zi va ajuta la protejarea si vindecarea pielii. Protectia solara va ajutade asemenea la minimizarea sansei de modificare pigmentara.
Machiajul poate fi folosit inca de a doua zi. Daca apare o crusta, va trebui sa nu o eliminati. Orice roseata sau iritatie, dispare in general in 3-10 zile.