Tratament antirid-LASER CO2

Peeling-ul cu laser CO2 este procedeu prin care sunt vaporizate celulele de la suprafata pielii identica cu aceea pentru un chemical peeling. Tratamentul se desfasoara in sala de operatie, sub anestezie generala administrata pe cale intravenoasa. Deoarece dupa un laser peeling cu CO 2 efectul inflamator este mai accenuat, cu edeme la nivelul fetei si pleoapelor care necesita o ingrijire mai atenta, veti fi internata in clinica noastra inca 2-3 zile dupa tratament.

Postprocedura

Pentru o perioada de 5 zile veti primi, de la Clinica noastra, un antibiotic cu spectru larg, pentru prevenirea complicatiilor infectioase. Imediat dupa peelingul cu laser CO2, pielea are un aspect alb-sidefiu, iar la cateva ore se produce o reactie inflamatorie, pielea devine rosie (ca dupa insolatie) si se acopera de cruste maronii, cu un maximum de intensitate la 48 ore. Pentru a indeparta senzatia de "carapace" a fetei, se recomanda folosirea unui unguent cu antibiotic iar ulterior a cremei cu ulei de catina, pe care o veti primi de la Clinica noastra. Aceasta va fi aplicata in strat subtire, de doua ori pe zi, dimineata si seara. Folosirea oricarei alte creme este total contraindicata! in aceasta perioada se recomanda spalarea fetei doar cu apa curata, fara nici un fel de sapun. 

Dupa 2-3 zile crustele maronii incep sa cada spontan, fenomenele atenuandu-se progresiv in urmatoarele 10-14 zile. Dupa caderea crustelor, frecvent se produce o decolorare usoara roz ce poate persista pana la 3-4 saptamani. De obicei, regenerarea epiteliului incepe din a doua zi dupa interventie si este completa la doua saptamani.

Cu toate ca nu este o interventie chirurgicala pura, aceasta se poate insoti de un oarecare disconfort pentru cateva zile, in special cand este tratata intreaga fata.

Reintegrarea in viata sociala se face de obicei la 3-4 saptamani de la tratament, cand au diminuat edemul si culoarea rosie a pielii.

Pentru o perioada de 5 zile veti primi, de la Clinica noastra, un antibiotic cu spectru larg, pentru prevenirea complicatiilor infectioase.

Dupa vindecarea completa a pielii (3-4 saptamani), este necesar sa urmati un tratament zilnic cu o crema de intretinere, GLYCON timp de cel putin 2-3 luni.