Remodelarea urechii

Recuperarea postoperatorie

Adultii sunt de obicei pe picioarele lor la cateva ore dupa operatie; in cazul copiilor, este mai bine sa ramaneti peste noapte in clinica, impreuna cu copilul, pana cand trec efectele anesteziei generale.

Capul pacientului va fi infasurat intr-un pansament voluminos imediat dupa operatie, pentru a oferi cea mai buna modelare si protectie. Veti simti o mica pulsatie si durere pentru cateva zile, dar aceasta poate fi indepartata cu ajutorul medicatiei. Daca durerea este persistenta, deranjanta, intolerabila nu ezitati sa anuntati medicul. in cateva zile, bandajul voluminos va fi inlocuit cu unul mai usor, similar unei bentite. Nu uitati sa urmati indicatiile medicului cu privire la purtarea acestui pansament, in special noaptea.

Trei saptamani postoperator este obligatorie purtarea unui bandaj elastic de protectie. Orice activitate care implica indoirea urechilor trebuie evitata pentru cel putin o luna. Cei mai multi adulti se intorc la serviciu dupa cinci zile de la operatie. Suturile sunt de obicei inlaturate la 7-10 zile postoperator.

Copiii pot merge inapoi la scoala dupa aproximativ 7 zile, daca sunt atenti la locul de joaca. Eventual rugati profesorii care au grija de acesta sa fie mai atent cu el.