Reductia mamara

Preoperator

-    Seara sau dimineata inainte de interventia chirurgicala, este recomandat dusul, spalarea parului si epilarea zonelor axilare.
-    Va rugam sa achizitionati un sutien special confectionat pentru acest tip de interventie cu dimensiunea recomandata. Nici un altfel de sutien nu va fi purtat timp de sase saptamani dupa interventia chirurgicala de mamoplastie de reductie.

Postoperator

A doua zi dimineata

-    Va rugam sa notati toate intrebarile dumneavoastra astfel incat la intalnirea cu medicul chirurg si personalul medical sa puteti primi informatiile de care aveti nevoie, inaintea plecarii acasa.

-    Veti fi vazuta de medicul chirurg pentru a va asigura ca totul decurge normal, pansamentele vor fi schimbate iar inciziile verificate.
-    Veti folosi sutienul recomandat preoperator conform indicatiilor primite.
-    Veti fi sfatuita cat timp va fi necesar sa tineti bandajele (de regula, 3 zile)
Zilele urmatoare, dupa operatie
-    Nu conduceti in prima saptamana dupa operatie.
-    Va sfatuim sa limitati pe cat posibil activitatile dumneavoastra. Evitati exercitiile fizice intense, care ar putea provoca sangerari inutile. Nu ridicati nimic peste 2 kg in primele 3 saptamani dupa interventia chirurgicala. 
-    Sutienul recomandatse va purta timp de sase saptamani. In primele doua saptamani trebuie purtat 24 de ore pe zi. Dupa doua saptamani de utilizare va recomandam sa-l folositi doar pe parcursul zilei, noaptea puteti sa-l scoateti. 
-    Un disconfort moderat este de asteptat mai ales a doua noapte si a treia zi dupa interventia chirurgicala. 
-    Ascultati-va corpul. La fel ca si in cazul oricarei operatii chirurgicale, este foarte important sa vaascultati corpul. Tocmai ati experimentat o procedura chirurgicala majora. Odihna este necesara atunci cand corpul va cere acest lucru.
-    Contactati imediat medicul chirurg daca sesizati orice durere brusca sau daca observati o intarire la nivelul sanilor.
-    Contactati imediat medicul chirurg daca observati orice sangerare neobisnuita sau scurgere la nivelul zonelor in care s-au facut inciziile.
-    Dupa doua saptamani, persoanele care au ocupatii usoare din punct de vedere fizic se pot intoarce, in mod normal la locul de munca. Treptat,veti putea reveni la rutina zilnica, cu exceptia activitatilor care implica miscari de ridicare, intindere si a celor sportive. De regula, dupa o perioada de sase saptamani, va puteti relua viata normala.
-    Revenirea, in orice moment, la un loc de munca solicitant din punct de vedere fizic trebuie sa fie aprobata de catre medicul chirurg.
-    Nu se recomanda expunerea la soare sau solar in primele 3 luni de la operatie.
Cicatricile vor avea la inceput o culoare rosie, aceasta culoare se va estompa in timp. Este necesar aproximativ 1 an pentru maturarea cicatricilor si pentru ca sanul sa ajunga la forma definitiva. Se recomanda sa reveniti la control la o luna si la sase luni de la operatie.