Mastopexia/Ridicarea sanilor

INSTRUCTIUNI POSTOPERATORII OPERATIEI DE MASTOPEXIE/RIDICAREA SANILOR

Recuperarea postoperatorie

Vindecarea este un proces gradual. Cu toate ca veti fi capabila sa stati in picioare dupa o zi sau doua, nu va ganditi sa va intoarceti la serviciu mai repede de o saptamana sau mai mult, in functie de cum va simtiti. Evitati ridicarea lucrurilor deasupra capului timp de 3 - 4 saptamani.

Va trebui sa evitati actul sexual timp de 3 saptamani, iar sporturile solicitante pentru o luna. Dupa acest interval de timp puteti relua incet aceste activitati. Reluarea actvitatii fizice de performanta se va face treptat, pe parcursul a 6 saptamani.

Nu se recomanda expunerea la soare sau solar timp de 3 luni postoperator.

Nu uitati ca o mamoplastie de reductie nu va va pastra sanii fermi pentru totdeauna - efectele fortei gravitatiei, sarcinii, alaptatului (acestea in cazul in care veti ramane din nou insarcinata), imbatranirea, fluctuatiile de greutate isi vor lasa din nou, in timp, amprenta aspra acestora. Femeile care au si implante in combinatie cu mastopexia afirma ca rezultatele sunt de o mai lunga durata. Daca simtiti ca ceva nu este in regula, nu ezitati sa ne sunati.