Marirea sanilor

INSTRUCTIUNI POSTOPERATORII OPERATIEI MARIRII DE SANI

A doua zi dimineata

Va rugam sa notati toate intrebarile dumneavoastra astfel incat la intalnirea cu medicul chirurg si personalul medical sa puteti primi din partea acestora informatiile de care aveti nevoie, inaintea plecarii dumneavoastra acasa.
Veti fi vazuta de medicul chirurg pentru a va asigura ca totul decurge normal, pansamentele vor fi schimbate iar inciziile verificate.
Veti folosi sutienul recomandat preoperator conform indicatiilor primite.


Zilele urmatoare

  Postoperator, puteti avea o senzatie de disconfort, chiar de durere, incepand cu a doua noapte si a treia zi dupa interventia chirurgicala. Este indicat sa va ascultati corpul. Tocmai ati avut o interventie chirurgicala. Daca corpul dumneavoastra va cere odihna atunci actionati in consecinta.

  Va puteti simti obosita si ametita pentru cateva zile dupa operatie, dar putetisa va miscati liber, fara ajutor in primele 24 – 48 ore. Este necesar un tratament antibiotic profilactic postoperator pentru un interval de 5 pana la 10 zile.

  Trebuie sa purtati sutien special timp de 6 saptamani postoperator si sa va limitati activitatile fizice intense in urmatoarele 3 saptamani. Este de preferat sa va prezentati la controalele periodice postoperatorii la 2 saptamani, 1 luna, 6 luni, 1 an, 3 ani, sau conform indicatiilor primite.
  Sutienul special recomandat pentru perioada postoperatorie trebuie purtat timp de sase saptamani. In prima saptamana, acesta se va folosi 24 de ore pe zi.
  Va veti putea intoarce la locul de munca dupa cateva zile, acest lucru depindinzand insa foarte mult si de cat de solicitanta este munca pe care trebuie sa o faceti. Zborul cu avionul nu este recomandat in primele 2 saptamani dupa operatie.
  Nu conduceti in prima saptamana dupa o interventie chirurgicala de marire a sanilor si nu ridicati greutati care depasesc 2 kg in primele 3 saptamani dupa operatie.
  Dupa aproximativ o perioada de sase saptamani, se poate relua, de obicei, viata normala. Urmati indicatiile medicului cu privire la inceperea exerctiilor si activitatilor zilnice normale.
  Sanii pot fi sensibili la atingere pentru o perioada de 2 – 3 saptamani, situatie in care trebuie evitat contactul fizic. Dupa aceasta perioada nu veti mai fi atat de sensibila, iar la aproximativ o luna de la interventie sanii nu vor mai fi inflamati si durerosi.
  Contactati imediat medicul chirurg daca sesizati orice durere brusca sau obsevati orice intarire la nivelul sanilor dumneavoastra. Comunicati medicului sau personalului medical orice sangerare sau scurgere care apare la nivelul zonelor de incizie.
  Este important ca aceste recomandari sa fie luate in considerare pentru a evita sangerari inutile si alte complicatii care, altfel, nu ar interveni.